9 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Poğaça

Bu aralar hamaratlığım üzerimde. Kimse benden birşey istemeden birşeyler yaptım. Kursta öğrenmiştim bir deneyeyim dedim. Gerçi elmalı kurabiyeyi bilmeyen yoktur her evde yapılır ama bir de bu tarifle deneyin.









Malzemeler :
500 gr un
300 gr yağ (Ben hep tereyağ kullanırım)
150 gr pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
2 yumurta

İç Malzemesi
4 tane iri yeşil elma
200 gr şeker
Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın



Yapılışı :

Unu tezgaha eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Yağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unla birleştirip hamur elde ediyoruz. Hamuru fazla yoğurmamak gerekiyor.
İç Malzemesini için elmaları soyup küp küp kesiyoruz (ben rendelemiyorum) şekeri ve kuru üzümü ekleyip kısık ataşte elmalar pişene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra cevizi ve tarçını katıyoruz.
Hamuru açıp kalıpla ya da bardak ağzıyla kesip iç malzemesinden koyuyoruz.
170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.

Tarifte poğaçaların üzerine pişmeden önce yumurta sarısı sürülüyordu ben sürdüm ve üzerleri kızardı. Elmalı poğaça ile bağdaştıramadığım için siz sürmeyebilirsiniz.

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bayılırım elmalı pastaya ellerinize sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bende son zamanlarda hep bu şekilde yapar oldum elelrne sağlık..

Mutlu pazarlar:))