Buket'in doğumgününe özel pasta yapılır da Uğur'a yapılmaz mı. En sevdiği Star Wars karakterlerinden 2 tanesini pastasının üzerine kondurduk.
14 Nisan 2010 Çarşamba
12 Nisan 2010 Pazartesi
Arden'in Kurabiyeleri
Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Yelda ve Bircan 2.5 yaşındaki ikiz kızlarından sonra büyük bir cesaret örneği gösterip 3. cocukları Arden bebeği kucaklarına aldılar dün. Tabiiki banada Arden bebeğin kurabiyelerini seve seve yapmak düştü. Bugün eşimle beraber hastaneye bebişi görmeye gittik. Gittiğimizde kızlarda oradaydı. İnanılmaz hareketli bıcır bıcır iki kızın üzerine bir de bu oğlancık işleri çok zor. Hoşgeldin Arden bebek ve kolay gelsin Yelda ve Bircan.
11 Nisan 2010 Pazar
Kurabiye Partisi
9 Nisan 2010 Cuma
Elmalı Poğaça
Bu aralar hamaratlığım üzerimde. Kimse benden birşey istemeden birşeyler yaptım. Kursta öğrenmiştim bir deneyeyim dedim. Gerçi elmalı kurabiyeyi bilmeyen yoktur her evde yapılır ama bir de bu tarifle deneyin.
Malzemeler :
500 gr un
300 gr yağ (Ben hep tereyağ kullanırım)
150 gr pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
2 yumurta
İç Malzemesi
4 tane iri yeşil elma
200 gr şeker
Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın
Yapılışı :
Unu tezgaha eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Yağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unla birleştirip hamur elde ediyoruz. Hamuru fazla yoğurmamak gerekiyor.
İç Malzemesini için elmaları soyup küp küp kesiyoruz (ben rendelemiyorum) şekeri ve kuru üzümü ekleyip kısık ataşte elmalar pişene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra cevizi ve tarçını katıyoruz.
Hamuru açıp kalıpla ya da bardak ağzıyla kesip iç malzemesinden koyuyoruz.
170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Tarifte poğaçaların üzerine pişmeden önce yumurta sarısı sürülüyordu ben sürdüm ve üzerleri kızardı. Elmalı poğaça ile bağdaştıramadığım için siz sürmeyebilirsiniz.
Malzemeler :
500 gr un
300 gr yağ (Ben hep tereyağ kullanırım)
150 gr pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
2 yumurta
İç Malzemesi
4 tane iri yeşil elma
200 gr şeker
Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın
Yapılışı :
Unu tezgaha eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Yağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unla birleştirip hamur elde ediyoruz. Hamuru fazla yoğurmamak gerekiyor.
İç Malzemesini için elmaları soyup küp küp kesiyoruz (ben rendelemiyorum) şekeri ve kuru üzümü ekleyip kısık ataşte elmalar pişene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra cevizi ve tarçını katıyoruz.
Hamuru açıp kalıpla ya da bardak ağzıyla kesip iç malzemesinden koyuyoruz.
170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
Tarifte poğaçaların üzerine pişmeden önce yumurta sarısı sürülüyordu ben sürdüm ve üzerleri kızardı. Elmalı poğaça ile bağdaştıramadığım için siz sürmeyebilirsiniz.
2 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)