14 Nisan 2010 Çarşamba

Yakışıklı Yeğenim Uğur'un Doğumgünü

Buket'in doğumgününe özel pasta yapılır da Uğur'a yapılmaz mı. En sevdiği Star Wars karakterlerinden 2 tanesini pastasının üzerine kondurduk.












Dora ve Sünger Bob Kurabiyeleri

Sünger Boblu kurabiyeleri daha önce yapmıştım ama Dora Kurabiyeler ilk oldu. Güzel de oldu.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Arden'in Kurabiyeleri

Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Yelda ve Bircan 2.5 yaşındaki ikiz kızlarından sonra büyük bir cesaret örneği gösterip 3. cocukları Arden bebeği kucaklarına aldılar dün. Tabiiki banada Arden bebeğin kurabiyelerini seve seve yapmak düştü. Bugün eşimle beraber hastaneye bebişi görmeye gittik. Gittiğimizde kızlarda oradaydı. İnanılmaz hareketli bıcır bıcır iki kızın üzerine bir de bu oğlancık işleri çok zor. Hoşgeldin Arden bebek ve kolay gelsin Yelda ve Bircan.

11 Nisan 2010 Pazar

Kurabiye Partisi

Bu başlık çok doğru oldu. Gerçekten tam bir kurabiye partisi yaptık. Çocukluk arkadaşım Anıl ve kızı Özün, eşim ve ben küçük kuzu Elif'in doğumgünü için yaptık bu kurabiyeleri. Elif'e geçen sene de Sünger Bob kurabiyeleri yapmıştık. Her telden kurabiye çok eğlenceli oldu.














9 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Poğaça

Bu aralar hamaratlığım üzerimde. Kimse benden birşey istemeden birşeyler yaptım. Kursta öğrenmiştim bir deneyeyim dedim. Gerçi elmalı kurabiyeyi bilmeyen yoktur her evde yapılır ama bir de bu tarifle deneyin.









Malzemeler :
500 gr un
300 gr yağ (Ben hep tereyağ kullanırım)
150 gr pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
2 yumurta

İç Malzemesi
4 tane iri yeşil elma
200 gr şeker
Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın



Yapılışı :

Unu tezgaha eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Yağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unla birleştirip hamur elde ediyoruz. Hamuru fazla yoğurmamak gerekiyor.
İç Malzemesini için elmaları soyup küp küp kesiyoruz (ben rendelemiyorum) şekeri ve kuru üzümü ekleyip kısık ataşte elmalar pişene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra cevizi ve tarçını katıyoruz.
Hamuru açıp kalıpla ya da bardak ağzıyla kesip iç malzemesinden koyuyoruz.
170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.

Tarifte poğaçaların üzerine pişmeden önce yumurta sarısı sürülüyordu ben sürdüm ve üzerleri kızardı. Elmalı poğaça ile bağdaştıramadığım için siz sürmeyebilirsiniz.

2 Nisan 2010 Cuma

Yumurta Kurabiyeler

Rengarenk cıvıl cıvıl yumurtalar çalışması çok zevkli oldu.