10 Eylül 2010 Cuma

Kakaolu ve tarçınlı Tuile

Bu bayram evde birkaç deneme yapayım dedim. 
İşbankası Kültür yayınları nın "Çikolatalı ve Kahveli tarifler" kitabından aldım bu tarifi, çabuk ve kolay hazırlanan hafif bir kurabiye.

Her zamanki gibi oğluşumuzun beğenisine sunduk ve tekrar yapmak için onay aldık.



Malzemeler:
Toz Şeker .................... 50 gr. 
Un ............................... 2 Yemek kaşığı
Tereyağı ...................... 30 gr. (eritilip ılıtılmış)
Kakao .......................... 1 yemek kaşığı 
Tarçın .......................... 1/2 tatlı kaşığı 
(Bu tariften yaklaşık 12 adet çıkıyor)

Yapılışı :
Fırını 200 derecede ısıtın. İki büyük fırın tepsisini yağlayın (ben yağlı kağıt kullandım)
Yumurta akını bir kapta mikserle kar haline getirin.
Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu eleyip ekleyerek karıştırın.
Tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Karışımdan bir miktar ayırın kalanına kakao ve tarçın ekleyin ve karıştırın.
Kakaolu hamurdan kaşıkla alarak tepsiye aralıklı olarak yayın (yuvarlak şekilde).
Ayırdığınız karışımdan tepsideki her bir hamurun ortasına koyup çatalın ucuyla hafifce karıştırarak ebruli bir görünüm verin .
Sıcak fırında 4-6 dakika pişirin. Metal bir spatula yardımıyla kurabiyeleri tepsiden alın ve kıvrımlı bir görünüm vermek için merdanenizin üzerine sarın.
Kurabiyeler sertleşene kadar bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok: