6 Mayıs 2009 Çarşamba

Havuçlu Kek

Kursta Havuçlu kek yaptık sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler:
3 Adet Yumurta
1 Adet Limon Rendesi
300 gr toz şeker
350 gr rendelenmiş havuç
125 gr toz badem yada toz fındık
225 gr un
100 gr kuru üzüm
125 gr ceviz
150 ml ayçiçek yağı
Kabartma tozu

Yapılışı:
Şekerin yarısı ile limon rende ve yumurta sarısını elde çırpın Kalan şekerle yumurta beyazlarını kabartın Havucu soyup rendeledikten sonra elinizle suyunu sıkın kalan malzemeyi bir kapta harmanlayarak diğer malzemelerle birleştirin 175 derecede 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra kayısı marmeladı sürüp şeker hamurundan havuçlarla süsleyebilirsiniz

3 yorum:

zencefil dedi ki...

Çok güzel görünüyor, havuçlu kısmından büyük bir dilim rica ediyim)))))))))

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Eline sağlık canım, kursta öğrendiğin tarifleri bizlerle paylaşmana çok sevindim:-)))Gül kalıplarını somuşsun, silikondan bir çok desende kalıp var, birleşik çiçek buketi şeklindeki kalıpların sadece bir parçasını da kullanarak istediğin motifi elde edebilirsin, bakeshopa bir göz at derim...
Sevgiler

Selin dedi ki...

Kek ve bloğun çok güzel görünüyor. Ben de havuçlu kek yapmıştım kursda. Gerçekten muhteşem bir tat. Ben Ankara Bake Shop'da pasta,kurabiye, cupcake ve dünya mutfağından çeşitlemeler kurslarına katıldım. Şimdi çikolata kursu başlıyor. Sıra onda. İlgilenenlere tavsiye ederim.